• March 2, 2021

Gastronomët në Kosovë nuk do të lejohen që me marrëveshje t’i ngrisin çmimet

Jun 5, 2020

Gastronomët nuk do të lejohen të bëjnë ngritje të koordinuar të çmimeve.

Kështu ka bërë të ditur Valon Përstreshi nga Autoriteti Kosovar i Konkurrencës, shkruan lajmi.net.

Ai ka thënë se gastronomia është tregu më i goditur i Kosovës,  mirëpo që nuk do t’u lejohet gastronomëve ngritja e bashkërenduar e çmimeve.

Postimi i plotë në Facebook nga Prestreshi:

Pajtohem plotesisht me Oden Amerikane ne Kosove, se gastronomia eshte tregu me i godituri nga pandemia. Nga goditja e ketij tregu, eshte koditur nje varg i gjate i hallkave zingjirore qe nderlidhen me tregun e Gastronomise. Dhe ndihma e Qeverise se Kosoves ndaj ketij tregu duhet te jete i dukshem.

Por, ne asnje rast, nuk do tju lejohet ketyre gastronomeve qe ne menyre te bashkerenduar te bejne kartele klasike duke gritur cmimet e produkteve te tyre.

Autoriteti eshte i pakompromise!

Biznesi te zhvillohet me gare fer, duke i konkurruar njeri tjetrit me cilesi, cmime dhe produkte inovative. /Lajmi.net/