• March 2, 2021

Zbulohet arsyeja e humbjes së shijes nga COVID-19

Jul 31, 2020

Humbja e shijes është një nga simptomat më të zakonshme dhe më të hershme të COVID-19, dhe një grup shkencëtarësh amerikanë pretendojnë se kanë gjetur shkakun e këtij fenomeni.


Sipas Sky News, është përcaktuar që neuronet shqisore që detektojnë sensin e nuhatjes dhe e transmetojnë atë në tru, megjithatë nuk janë ndër qelizat e shijes së erës që preken nga koronavirusi.

Në fakt, virusi sulmon qelizat që ofrojnë mbështetje metabolike dhe strukturore ndaj këtyre neuroneve, si dhe qelizave burimore të caktuara dhe qelizave të enëve të gjakut.

Shkencëtarët nga Shkolla e Mjekësisë në Universitetin e Harvardit, gjithashtu shprehen se humbja e ndjenjës së nuhatjes së shkaktuar në këtë mënyrë nuk është e përhershme.