• October 21, 2020

Gjermania i ndalon lëvizjeve e lira drejt këtyre vendeve

Sep 17, 2020

Qeveria gjermane ka vendosur kantonet perëndimore të Zvicrës Fribourg, Gjenevë dhe Vaud në listën e saj të rrezikut të lartë të paralajmërimit të udhëtimit

Fribourg u shtua në listën e Gjermanisë me rrezik të lartë të mërkurën, duke iu bashkuar kantoneve perëndimore të Zvicrës, Gjenevë dhe Vaud.

Gjeneva dhe Vaud ishin shtuar në listë në 10 shtator në dritën e niveleve të larta të infeksionit në dy kantonet frëngjishtfolëse, raporton portali zviceran i lajmeve 20 Minuta.

Rezultati i vendimit është që kushdo që hyn nga Fribourg, Gjeneva ose Vaud duhet të testohet gjatë mbërritjes në Gjermani.

Kjo vlen për shtetasit gjermanë që kthehen, si dhe çdo ardhje tjetër nga një zonë me rrezik të lartë.

Personi i testuar më pas duhet të bëhet në karantinë derisa të vijë rezultati i testit, duke u mbështetur tek autoritetet shëndetësore për udhëzim.

‘Rreziku është shumë i madh ‘: Pse Zvicra refuzoi një karantinë pesë-ditore

Pragu i Gjermanisë për vendosjen e një vendi në listën e rrezikut të lartë është 50 infeksione për 100,000 banorë gjatë shtatë ditëve të mëparshme.

Gjeneva dhe Vaud, së bashku me Cyrihun, kanë vendet nivelet më të larta të infeksioneve të reja. Të tre janë mbiquajtur ‘kantone problematike’ të Zvicrës nga mediat zvicerane.

Pavarësisht shtimit të Fribourg, deri më tani, nuk ka asnjë plan për të përfshirë Cyrihun në listën paralajmëruese të udhëtimit të Gjermanisë.